227 x bekeken 1 reactie

LTO tekent toch klimaatconvenant met kabinet

Het kabinet gaat proefprojecten op het gebied van kunstmestvervangers subsidiëren.

Ook komt er meer ondersteuning voor energiebesparende maatregelen in de veehouderij en plantaardige sectoren. Dat blijkt uit het klimaatconvenant dat het kabinet gisteren sloot met diverse organisaties in de land- en tuinbouw.

Lange tijd was het onzeker of de aan het einde van de middag geplande ondertekening wel doorgang kon vinden. Nadat er bijna dertig versies van het convenant hadden voorgelegen, was LTO nog niet tevreden met de voorstellen van het kabinet.

Pas toen er toezeggingen kwamen voor innovatieprogramma’s voor kunstmestvervangers en meer ondersteuning voor energiemaatregelen via de EIA- en MIA-regelingen, kon de organisatie uiteindelijk toch instemmen. De door het kabinet gewenste afschaffing van de lagere accijns voor rode diesel heeft het convenant tot tevredenheid van LTO niet gehaald.

Een groot aantal organisaties heeft het convenant niet ondertekend. Onder meer de NVP, NVV en NMV konden zich niet vinden in de tekst. Partijen als Nevedi hebben om meer tijd gevraagd.

Lees ook LTO tekent klimaatconvenant

Eén reactie

  • no-profile-image

    vd Berg

    tja, wie had er anders verwacht

Of registreer je om te kunnen reageren.