288 x bekeken

LTO tekent klimaatconvenant

Vanmiddag om half zes tekent LTO samen met een aantal andere organisaties het klimaatconvenant met de ministers Gerda Verburg (landbouw) en Jacqueline Cramer (Vrom).

Of de plechtigheid doorgang kon vinden, bleef wegens aarzelingen van LTO lang onduidelijk.

In het convenant geven de verschillende partijen aan zich in te zetten voor het verminderen van de energiebehoefte en het gebruiken en produceren van duurzame energie. Een groot aantal organisaties dat aan de onderhandelingen heeft deelgenomen, is er niet bij. Zo vinden onder meer de vakbonden voor melkveehouders, varkenshouders en pluimveehouders dat er te weinig naar hun wensen is geluisterd.

Ook de gesprekken met LTO lijken niet heel soepel te zijn verlopen. Uiteindelijk hebben er meer dan 25 versies van het convenant voor gelegen eer het tot een akkoord kwam. Behalve LTO tekenen vanmiddag ook de Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie, LTO-Glaskracht, de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur, het Bosschap, de vereniging Platform Hout Nederland en het platform Agrologistiek.

Of registreer je om te kunnen reageren.