204 x bekeken 5 reacties

LTO: media gaan vaak uit van clichés

LTO-voorzitter Albert Jan Maat is kritisch op de wijze waarop journalisten van algemene media de land- en tuinbouw benaderen.

Ten onrechte houden zij het beeld in stand van een subsidieverslindende sector, zo zei hij gisteren tijdens een bijeenkomst voor de agrarische pers in Harderwijk.

Volgens Maat dragen artikelen die uitgaan van aloude clichés bij tot een negatief imago van de landbouw, ook bij politici. LTO heeft daarom de afgelopen tijd geprobeerd dit beeld bij te stellen. "Vooral in NRC Handelsblad en het Financiele Dagblad hebben wij veel geïnvesteerd", zei Maat. "Dat werkt. Na een goed stuk in de krant praat je toch heel anders met een Mark Rutte."

Ook de vakpers heeft hierin volgens Maat een taak. Hij vindt dat agrarische media minder de nadruk moeten leggen op vaktechnische zaken en meer op opinievorming. Nu sijpelt er nog te weinig informatie uit de agrarische bladen door naar de algemene media, aldus de voorman van LTO.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  andere tukker

  Ach kleinverbruiker dat wordt niet wat. LTO heeft het alleen wat op met de grote en meelopende landbouwers. Alles wat je roept is waarheid maar voor LTO een schreeuw in de ruimte

 • no-profile-image

  fryske boer

  jammer dat kleine clubjes als ddb imago boeren zoveel schade toebrengen

 • no-profile-image

  Jan

  Abert Jan Maat investeer eerst maar eens in je boeren. Je moet maar durven. Net doen alsaf er niets aan de hand is. Ongeloofelijk. Alsof hij gisteren geland is op Mars.

 • no-profile-image

  weinig energie voor veel geld

  Het is niet geheel onterecht dat de tuinbouw door de media als energie verslinder wordt aangeduidt.
  Zo lang LTO het blijft accepteren dat bedrijven met een zeer laag energie verbruik de hoogste prijs voor de energie moeten betalen, is het negatieve beeld zeer terecht. LTO zou ook voor de kleinverbruikers een redelijke energie prijs moeten afdwingen .

 • no-profile-image

  Mega

  zoals verwacht : bla bla bla .....

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.