6 reacties

Klimaatconvenant uiteindelijk toch getekend

Het kabinet en de agrarische sector hebben aan het einde van de middag alsnog het klimaatconvenant ondertekend.

Er is tot op het laatste moment onderhandeld over de precieze tekst, zo bleek tijdens de bijeenkomst in Den Haag. Nadat er bijna dertig versies van het convenant hadden voorgelegen, was LTO nog niet tevreden met de voorstellen van het kabinet.

Pas toen er toezeggingen kwamen voor innovatieprogramma’s voor mestverwerking en co-vergisting en meer ondersteuning voor energiemaatregelen via de EIA- en MIA-regelingen kon de organisatie instemmen. De door het kabinet gewenste afschaffing van de lagere accijns voor rode diesel heeft het convenant tot tevredenheid van LTO niet gehaald.

Een groot aantal organisaties heeft gisteren het convenant niet ondertekend. Onder meer de NVP, NVV en NMV konden zich niet vinden in de tekst. Andere partijen, zoals Nevedi, hebben om meer tijd gevraagd.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  lto

  Misschien toch maar lid worden. Ook zonder dat je lid bent zijn je belangen behartigd. Wie zwijgt stemt toe!

 • no-profile-image

  vakbonden behartigen de

  Oja, lto tilburg ?? Wat heeft het lto dan gedaan ?? Het heeft er voor gezorgd dat het voer nog duurder wordt. En bedankt lto tilburg !! Nog nooit heeft het lto de belangenbehartigd voor varkenshouders, nooit !! En dan lid worden, je bent een echte lto er, slaap lekker !!

 • no-profile-image

  vd Berg

  belangenbehartiging ten voeten uit.
  ben gelukkig geen lid

 • no-profile-image

  melkveehouder

  De gemiddelde temperatuur op aarde is in 2007 namelijk flink gedaald. Het was al bekend dat de opwarming van het klimaat sinds 1998 een beetje was afgezwakt, maar tussen januari 2007 en januari 2008 is nu een afkoeling vastgesteld van ongeveer 0,6 graad. En dat is best veel: net zo veel bijvoorbeeld als de gemeten Global Warming van de hele twintigste eeuw.

 • no-profile-image

  Boesje

  Dit convenant wordt dus door minder dan de helft van de boeren gedragen!

 • no-profile-image

  piet

  en lto steunt mestvergisten (Nog geen eens 1 procent van de boeren), daar kan dan weer prachtige mais of ander prima produkten in vergist worden. Blijft het voer lekker duur van. Lang leve LTO(maar niet heus).

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.