Redactieblog

2 reacties

Faunabescherming: schieten ganzen zinloos

De ontheffing om in de provincie Noord-Holland 12.000 grauwe ganzen te schieten heeft volgens de Faunabescherming alleen tot doel tegemoet te komen aan de wens van de agrariërs.

Dat zegt de organisatie in een reactie op de ontheffing die maandag is verleend. "Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt allerminst dat de geplande bestrijdingsacties zullen leiden tot een verlaging van de aantallen ganzen. Er is zelfs geen relatie gebleken tussen aantallen ganzen en geclaimde schade in de landbouw", aldus de Faunabescherming. De organisatie zegt daarnaast dat uitroeien volgens de bestaande wetgeving ontoelaatbaar is.

"Wij zijn verontrust dat Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten zich ondanks hun deskundigheid achter dit beleid hebben geschaard en dat hun medewerkers zelfs actief bij de bestrijdingsacties betrokken worden". aldus de Faunabescherming.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Kubelink

    Tsja, waarom verblijven die beesten niet in natuurgebieden? Mijn hemel wat een vraag! Je moet wel uit de DOMstad komen om met zo'n vraag aan te komen. In jouw geval zou ik het de ganzen zelf eens vragen. Weet je wat, misschien helpt het wel als je van die verbodsborden in het weiland zet zodat elke gans kan zien dat ie daar niets te zoeken heeft en dat ie naar een 'natuurgebied' moet gaan. Dat zullen ze vast wel weten te vinden. De logo's van SBB of NM staan immers gewoon op de bordjes. Oh ja, het is wel weer tekenend dat niemand op welke manier dan ook heeft kunnen aantonen dat de geplande bestrijdingsacties iets uithalen of dat er zelfs maar een relatie bestaat tussen het aantal ganzen en de schade die de landbouw zegt te ondervinden. Als je daarvoor al niet eens het kleinste beetje bewijs kunt voorleggen aan een rechter dan moet je wel verdomd eigengereid zijn om jezelf mee te laten slepen in een juridisch treffen. Nou ligt Noord-Holland ook weer niet zo gek ver van de DOMstad.

  • no-profile-image

    miltie

    fauna beheer ;dat zijn domme ganzen;door hun gedram is de populatie niet meer beheersbaar;dus moet er wat aangebeuren omschade in landbouw gebieden te beperken ;;waarom verblijven die beesten niet in natuur gebieden;dat nieuwe natuur heb al veel te veel geld gekost;besteed dat geld aan armoe bestreiding in eigen land en sluiting van voedselbanken

Of registreer je om te kunnen reageren.