203 x bekeken

FGP boos op landpachters

De Federatie Particulier Grondbezit (FPG) is ontstemd over de kritiek van de pachtersbond BLHB op het pachtprijzensysteem.

Volgens de FPG is de huidige berekeningswijze na moeizame onderhandelingen uiteindelijk door iedereen geaccepteerd en is het onwenselijk daar nu aan te tornen.

Vandaag bood de BLHB een petitie aan de Tweede Kamer aan. Uit onderzoek blijkt dat sinds de invoering van het Pachtprijzenbesluit vorig jaar september bij 40 procent van de reguliere contracten de pachtprijs boven de regionale norm uitkomt. De bond wil dat hier met terugwerkende kracht een einde aan wordt gemaakt.

De FPG zegt ‘zeer verbaasd’ te zijn dat de BLHB het stelsel ter discussie wil stellen. "De aanpassingen die de Bond voorstelt, zijn bedoeld om de nadelen van het stelsel voor de eigen achterban te verminderen", schrijft de FGP in een reactie. "Die aspecten waren echter tijdens de onderhandelingen al bekend en werden geaccepteerd als onderdeel van de afspraken."

Of registreer je om te kunnen reageren.