Redactieblog

1 reactie

DR betaalt tientallen bedrijven te laat uit

De Dienst Regelingen van het ministerie van landbouw verwacht dat enkele tientallen bedrijven dit jaar niet op tijd uitbetaald kunnen worden.

Dat meldt de dienst desgevraagd. De betaling van de EU-steun over 2007 mag uiterlijk op 30 juni van dit jaar. De reden voor de overschrijding van de betalingstermijn is dat naar aanleiding van controles is gebleken dat bepaalde zaken nader bekeken moeten worden.

"Deze onderdelen zijn heel divers, het kan gaan om controle op gewassen of bijvoorbeeld grond. In sommige gevallen met de AID nog aanvullend onderzoek doen of moeten de aanvragers aanvullende informatie aanleveren die we nog moeten beoordelen", legt een woordvoerder van DR uit.

Alle bedrijven die de toeslagrechten te laat uitbetaald krijgen zijn hier telefonisch van op de hoogte gesteld. Vorig jaar werden meer dan honderd bedrijven te laat uitbetaald omdat er dossiers in het computersysteem onzichtbaar waren geworden. "Er is tot nu toe geen sprake van onzichtbare dossiers. Onze verwachting is dat we hier dit jaar niet mee te maken krijgen", aldus de dienst.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Marcel

    Heb subsidie aangevraagd voor agrarisch natuurbeheer, was een week te laat en is daarom door de Dienst Regelingen afgewezen..........

Of registreer je om te kunnen reageren.