Redactieblog

260 x bekeken 3 reacties

Vaccin blauwtong doorstaat ook laatste test

Het vaccin tegen bluetongue komt deze week definitief beschikbaar.

De laatste testen bij vaccinproducent Intervet zijn goed afgerond. Dit betekent dat de vaccinatiecampagne kan beginnen. Naar verwachting worden de vaccins morgen uitgeleverd bij Intervet, waarna dierenartsen aan het eind van de week kunnen beginnen met de vaccinatie van rundvee, schapen en geiten.

Landbouwminister Gerda Verburg zal deze week bij de eerste vaccinatie aanwezig zijn. Het vaccin tegen bluetongue type 8 komt eerder beschikbaar dan gepland. In plaats van de aangegeven 1 miljoen doses levert Intervet deze maand al 4 miljoen doses. "De ontwikkeling van het vaccin is heel snel gegaan. We hebben eigenlijk een wereldrecord gevestigd door het vaccin zo snel te ontwikkelen", aldus Paul van Aarle van Intervet. De productie van het vaccin is inmiddels opgeschaald naar drie productielocaties. "In Duitsland, Spanje en Nederland wordt momenteel vaccin geproduceerd, zodat we sneller vaccin kunnen leveren."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gj

  Waarom zouden die testen ook niet goed zijn afgerond? Internet had nl al geleverd aan Frankrijk in april!
  Of moeten we lezen dat de benodigde donaties inmiddels zijn ontvangen door de heren die het vaccin goed moesten keuren voor Nederland?

 • no-profile-image

  Mariska

  @ GJ. De eerste dieren in Frankrijk zijn in april gevaccineerd met een vaccin van Merial.
  Vorige week zijn de eerste vaccins van Intervet gebruikt in Engeland. Intervet heeft wel in maart een overeenstemming bereikt over de levering van vaccin aan Frankrijk.

 • no-profile-image

  rowwwenheeze

  dit gaat nergens over

  diknekken zijn het

  over de rug van anderen

  oeps

Of registreer je om te kunnen reageren.