'Tuinbouw heeft overschot aan overlegplatforms'

De tuinbouwsector kent te veel overlegplatforms. Dat vindt voorzitter Gerrit Ravensbergen veiling FloraHolland.

Naast het Productschap Tuinbouw (PT) houden ook onder meer het Platform Tuinbouw van werknemersorganisatie VNO-NCW en de Nederlandse Tuinbouw Raad zich met de sector bezig, zei Ravensbergen gisteren tijdens een LTO-bijeenkomst in Den Haag. "Je kunt je afvragen of de sector niet tot meer efficiëntie in staat is."

Desondanks heeft elk platform zijn eigen waarde, vindt de veilingvoorzitter. Ravensbergen wilde dan ook geen concreet voorbeeld geven van een organisatie die volgens hem zonder meer kan verdwijnen. Het PT moet in elk geval blijven, benadrukte hij. "Alle schakels van de keten komen hierin samen."

Of registreer je om te kunnen reageren.