226 x bekeken

SER: meer transparantie in productieproces

Ondernemingen zouden verantwoording moeten afleggen over de prestaties van hun toeleveranciers.

De Sociaal Economische Raad (SER) pleit in een advies aan het kabinet voor meer transparantie bij de totstandkoming van producten. Productieprocessen worden in toenemende mate opgeknipt en bedrijven verplaatsen steeds vaker onderdelen naar het buitenland. Door de vele schakels is het vaak onduidelijk of producten op een duurzame wijze zijn gemaakt.

De SER vindt dat daar verandering in moet komen. Bedrijven zouden kritischer moeten zijn op hun toeleveranciers en dienen daarover verantwoording af te leggen in hun jaarverslagen. Hoe die ketenverantwoordelijkheid er precies uit moet zien, zegt de SER niet. De Raad voor de Jaarverslaggeving is gevraagd met aanbevelingen te komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.