Lagere boetes voor boomkwekerijen

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft de boetes aan twee boomkwekerijen verlaagd.

Deze waren gebaseerd op onjuiste omzetgegevens die de bedrijven aan de dienst hadden verstrekt. Dat heeft de NMa vandaag bekend gemaakt. De kartelwaakhond benadrukt dat de verlaging van de boetes niets afdoet aan de ernst van de overtredingen van de twee bedrijven, waarvan de namen niet zijn bekendgemaakt.

In november vorig jaar legde de NMa voor ruim een miljoen euro aan boetes op aan zeven boomkwekerijen voor het maken van illegale kartelafspraken. De bedrijven voerden in wisselende samenstelling overleg voorafgaand aan de inschrijving op aanbestedingen. Hierdoor zijn gemeenten benadeeld, die hogere prijzen moesten betalen dan wanneer die afspraken niet gemaakt zouden zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.