Redactieblog

330 x bekeken

Grooters in hoger beroep in zaak boerengolf

Ton Grooters gaat in hoger beroep in de zaak over het gebruik van de term boerengolf.

De voorzieningenrechter in Den Haag erkende eind april de termen Boerengolf en Farmersgolf als merk. Peter Weenink, ondernemer in Lievelde, is eigenaar van de merken, waardoor Grooters de termen niet meer mag gebruiken.

"We geven niet op. Ik heb alle websites die ik beheer aangepast door de term boerengolf en farmersgolf te verwijderen."

Ook de internetpagina’s boerengolfadressen.nl en farmersgolf.eu moest Grooters inleveren. “Dat heb ik gedaan, maar er zijn door de Nieuwzeelandse ondernemers dertien websites voor in de plaats geregistreerd. De basis van mijn bedrijf zit nu in Nieuw-Zeeland, waar het Europese recht niet geldt. Het Nieuw-Zeelandse bedrijf heeft nu de websites farmersgolfaddresses.com en boerengolfadressen.info geregisteerd, waardoor de zaken gewoon door kunnen gaan.”

Of registreer je om te kunnen reageren.