1 reactie

Geen verplichte ethische toets dierenwelzijn

Landbouwminister Gerda Verburg voelt er weinig voor een ethische toetsing bij maatschappelijke vraagstukken over dierenwelzijn op te nemen in de wet.

Zij wil later dit jaar de mogelijkheden voor een dergelijke toetsing onderzoeken, maar wil deze niet verplicht stellen.

In een brief aan de Tweede Kamer schrijft Verburg dat er effectievere instrumenten zijn dan wetgeving om doelen te realiseren. Een eventueel toetsingskader voor dierenwelzijn beschouwt Verburg daarom als een hulpmiddel voor beleidsmatige afwegingen in plaats van een wettelijke verplichting.

In de nieuwe Wet dieren wordt wel het begrip burgermansfatsoen opgenomen. Daarmee wil Verburg een 'moreel appel' doen op burgers, boeren en handelaren en vervoerders om zich rekenschap te geven van zijn verantwoordelijkheid voor de dieren waar zij mee omgaan. Ook dit is niet juridisch afdwingbaar, benadrukt Verburg.

Eén reactie

  • no-profile-image

    wat een

    Wat een hypocriete onzin. Laat de consument en het cbl maar eens een fatsoenlijke prijs betalen voor onze producten, dan hebben we tenminste geld om extra investeringen te doen. Waar blijft de ethiek voor de boer zelf ?? Altijd maar uitgemaakt worden voor van alles en nog wat door idioten die 0,0 verstand hebben van landbouw en ons maar dicteren hoe wij onze dieren moeten verzorgen. Wij boeren zorgen al goed voor onze dieren, daar hebben wij zon waardeloos papiertje echt niet voor nodig. En moet er meer gezorg worden voor meer welzijn ?? BETALEN !!!!!!!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.