Redactieblog

407 x bekeken

Eerste veiling Sint-Annaland in juni

De veiling voor vroege aardappelen in Sint-Annaland gaat dit jaar naar verwachting in de eerste week van juni van start.

Dat zegt David Hage, directeur van de veiling. "Door de lange relatief koude periode dit voorjaar was het tot tien dagen geleden nog moeilijk inschatten wanneer de eerste primeuraardappelen gerooid kunnen worden. Door het koude weer ontwikkelden de aardappelen zich nauwelijks. Door het warme weer zit de groei er nu goed in."

Hage verwacht dat de eerste aardappelen in de laatste week van mei gerooid zullen worden. "Op dit moment zitten er al aardig wat krielaardappelen onder. Ook is op verschillende percelen het plastic al afgehaald." Hage verwacht weinig vertraging op te lopen door het koude voorjaar. "Bij warm weer wordt de achterstand snel ingehaald."

Of registreer je om te kunnen reageren.