Redactieblog

Drie gewonden bij bedrijfsongeval met zoutzuur bij Avebe

Bij zetmeelfabriek Avebe zijn vanmorgen drie medewerkers gewond geraakt.

Door een lek in een leiding met zoutzuur kregen twee ingehuurde medewerkers zoutzuur over zich een. "Een van de medewerkers kreeg het zuur ook over zijn gelaat en is met een traumahelicopter afgevoerd naar het ziekenhuis in Groningen", aldus een woordvoerder van de hulpverleningsdienst Groningen. Een derde slachtoffer had ademhalingsproblemen. De gewonden zijn overgebracht naar een ziekenhuis.

De brandweer van Ter Apel is ter plaatse gekomen om de bedrijfsbrandweer van Avebe te assisteren. Het lek in de leiding kon snel worden gedicht. Het weggelekte zoutzuur werd opgevangen in het leidingssysteem van het bedrijf.

Of registreer je om te kunnen reageren.