Redactieblog

601 x bekeken 1 reactie

Deelname openboerderijendag vervijfvoudigd

Komende maandag houden 55 melkveehouders een opendag.

Melkveehouders geven in het kader van de Campina Open Boerderijendag een kijkje in de keuken. Het aantal deelnemers is dit jaar vervijfvoudigd ten opzichte van vorig jaar. "We zijn in 2006 begonnen met vijf bedrijven en dat is vorig jaar verdubbeld naar elf bedrijven. Door het grote succes van vorig jaar doen er dit jaar 55 bedrijven mee", vertelt projectleider Martijn Morsink van Campina. "Het is de bedoeling dat het een landelijk evenement wordt, dat lukt nu al aardig met deelnemers in acht provincies. Tweede Pinksterdag moet de jaarlijkse Open Boerderijendag worden."

De groei van het aantal deelnemers komt volgens Morsink van beide kanten. "Zowel Campina als de veehouders zijn enthousiast. We hebben de deelnemers gevraagd, omdat we wel een aantal criteria hebben voor de bedrijven. Het zijn immers toch de ambassadeurs voor ons bedrijf." Deelnemende bedrijven krijgen van Campina een vergoeding voor deelname aan de Open Boerderijendag. "Wat dit voor vergoeding is kan ik niet zeggen", aldus Morsink.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Richard

    Is er ook een lijst met locaties van de deelnemde boederijen.

    Vriendelijke groet Richard

Of registreer je om te kunnen reageren.