172 x bekeken 1 reactie

Balkenende: tuinbouw helpt voedselcrisis bestrijden

De Nederlandse tuinbouw kan een bijdrage leveren aan de oplossing van de voedselcrisis.

Dat zei premier Jan Peter Balkenende vanmiddag tijdens de viering van het honderdjarig jubileum van de Nederlandse Tuinbouwraad in Den Haag. De innovatieve kracht van de sector helpt het probleem van voedseltekorten te verlichten, aldus Balkenende.

De premier roemde de mentaliteit van de ondernemers, maar benadrukte ook dat het kabinet een belangrijke rol speelt in de ontwikkeling van de tuinbouw. "De overheid moet ook een steentje bijdragen", zei hij. "U heeft ruimte nodig om te ondernemen, letterlijk en figuurlijk. We moeten af van lange, stroperige procedures."

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    jan kees de jager ook,met de afschrijving op kassen en de aardgasprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.