1 reactie

Verburg steekt zes miljoen in agrarisch onderwijs

Land- en tuinbouwopleidingen krijgen jaarlijks zes miljoen euro subsidie extra.

Minister Gerda Verburg (landbouw) stelt dit geld vanaf het komende schooljaar beschikbaar om een tekort aan geschoolde werknemers op de arbeidsmarkt te voorkomen.

Scholen hebben te maken met een dalende instroom van leerlingen. Omdat de opleidingen kapitaal- en arbeidsintensief zijn, dreigen de scholen hierdoor niet langer in staat te zijn het onderwijsniveau op peil te houden. Bovendien zijn stages voor leerlingen vaak niet mogelijk vanwege bedrijfsrisico's op het gebied van bijvoorbeeld milieu of diergezondheid.

Verburg hoopt met deze investering de uitstroom van werknemers met een MBO- op HBO-diploma te kunnen vergroten. Zij stelt jaarlijks opnieuw vast welke opleidingen in aanmerking komen voor extra geld, waarbij is de situatie op de arbeidsmarkt een belangrijk criterium is. De subsidie is niet bedoeld voor universiteiten.

Eén reactie

  • no-profile-image

    geenschoongeld

    Het is onjuist en overbodig dat het min. van L.N.V. geld gaat besteden aan het onderwijs. Het min. van onderwijs heeft voldoende geld om voor een ruim aanbod van scholing te zorgen. De besteding van het geld door het min. van onderwijs is echter in het geheel niet effectief

Of registreer je om te kunnen reageren.