258 x bekeken

VWA keurt vier miljoen vleeskuikens af

Inspecteurs van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) hebben vorig jaar bijna vier miljoen vleeskuikens bij slachthuizen afgekeurd.

Dat is minder dan 1 procent van het totaal aantal aangevoerde dieren.

Dat blijkt uit een overzicht van de controle-organisatie van landbouwminister Verburg. Slachthuizen kregen vorig jaar ruim 450 miljoen vleeskuikens aangevoerd. Bijna een miljoen daarvan kwamen dood aan.

De VWA ligt sinds begin dit jaar flink onder vuur. Uit een intern rapport van de dienst is het aantal controles tot een minimum gedaald. Uit informatie van oud-medewerkers zou blijken dat artsen van de VWA bij misstanden vaak een oogje dichtknijpen. Verburg wil nu het aantal dierenartsen uitbreiden en hun bijscholing verbeteren.

Of registreer je om te kunnen reageren.