204 x bekeken

Onderzoek naar fusie VWA, PD en AID

Er komt een onafhankelijk onderzoek naar de fusie van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA), Plantenziektenkundige Dienst (PD) en Algemene Inspectiedienst (AID).

Dat zei landbouwminister Gerda Verburg vanochtend in de Tweede Kamer. CDA en PvdA vroegen Verburg per motie na te gaan op welke wijze de verschillende diensten vanaf 2011 herkenbaar kunnen blijven in een nieuwe grote organisatie. Ook willen zij een inventarisatie van de punten die voor die tijd bij de VWA moeten worden verbeterd.

Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren verzocht Verburg het kwaliteitssysteem voor diertransporten ter goedkeuring voor te leggen aan de Europese Commissie en tot die tijd bij alle bedrijven controles aan de laadklep te laten plaatsvinden. Verburg vindt dat niet nodig.

Volgens de PVV moeten dierenartsen van de VWA verplicht op cursus worden gestuurd. Die partij wil daarvoor een puntensysteem in het leven roepen. Verburg zegt te werken aan de bijscholing van dierenartsen, maar wil dat op haar eigen manier doen.

Of registreer je om te kunnen reageren.