Redactieblog

234 x bekeken 3 reacties

Nederland wordt eiland

Met de huidige regering zijn we hard op weg een eiland in de wereld te worden.

Door onze Nationale hobby: regelgeving. Niet alleen voor de landbouw, maar ook bijvoorbeeld kernenergie.

Milieuminister Cramer van de PvdA kraait de wereld over dat wij voor 2030 niet moeten nadenken over kernenergie. Minister Van der Hoeven, van Economische Zaken, schrikt zich een hoedje en weet na "een goed gesprek" met de milieuminister de datum terug te brengen tot 2020. Op hetzelfde moment zeggen de premiers van Frankrijk en Engeland in een gezamenlijke verklaring dat ze kernenergie beschouwen als groene stroom. Wie is er nu een beetje gek?

Dan de landbouw. In Nederland komen we om in de brij van regels voor gewasbeschermingmiddelen, milieu en dierenwelzijn. Dat laatste onder leiding van de Partij voor de Dieren, ere wie ere toekomt. We zijn Roomser dan de Paus.

Maar wat zegt PvdA-staatssecretaris Heemskerk? Dat in de WTO-onderhandelingen deze onderwerpen niet spelen. Andere landen beschouwen het als 'groen protectionisme' en wensen er niet aan mee te werken. Waarmee Heemskerk dan zonder morren akkoord gaat. Onbegrijpelijk!

Zo maakt Nederland onder de PvdA-lobby van Nederland een eiland. Van de eigen inwoners het maximale vragen en van buiten de grenzen alles accepteren. Voor de boeren niet te pruimen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jan

  Tijd voor een nieuwe beeldenstom!!

 • no-profile-image

  DJ

  Vergaderboer, ik ben het roerend met je eens!!

 • no-profile-image

  Wie is hier gek?

  Kunnen we mooi de goedkope groenstroom uit het buitenland kopen. Kunnen wij tenminste zeggen tegen de buren dat wij milieu vriendelijk zijn want we gebruiken groenstroom!!?

Of registreer je om te kunnen reageren.