Redactieblog

Klassieke varkenspest in Slowakije

Op een varkensbedrijf in Slowakije is Klassieke Varkenspest uitgebroken.

Het Nederlandse ministerie van landbouw heeft om verspreiding van het virus tegen te gaan extra maatregelen genomen. Vrachtwagens bestemd voor evenhoevingen die ongeladen terugkeren uit Slowakije moeten extra worden gereinigd en ontsmet.

De ziekte brak uit op een varkensbedrijf in het district Levice, aan de westkant van het land. Het gaat om een bedrijf met iets meer dan 7000 vleesvarkens. De Slowaakse autoriteiten hebben het bedrijf geruimd en een beschermings - en toezichtsgebied ingesteld. De besmetting is ontdekt doordat de dieren klinische symptomen vertoonden. De oorzaak van de uitbraak is nog niet bekend.

De Europese Commissie besluit vanavond over een voorlopige maatregel die alle vervoer van varkens in Slowakije en van Slowakije naar andere landen verbiedt.

Of registreer je om te kunnen reageren.