Redactieblog

490 x bekeken 4 reacties

Grondprijs stijgt 10 procent in 3 maanden

De gemiddelde grondprijs voor grasland is in drie maanden tijd met bijna 10 procent gestegen.

Dat blijkt uit cijfers van het Kadaster. In het eerste kwartaal van 2008 werd voor een hectare grasland gemiddeld 31.799 euro betaald. Dat is 9,9 procent meer dan in het vierde kwartaal van 2007 en 14 procent meer dan in dezelfde periode een jaar geleden.

De gemiddelde prijs voor bouwland steeg in het eerste kwartaal met 7 procent naar 35.241 euro per hectare. Hiermee steeg de prijs voor bouwland in een jaar tijd met ruim 17 procent.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Freerk

  Dit artikel zegt dus drie keer niks. Niet vermeld is hoe de prijs tot stand gekomen is, waar de grond verkocht is, wat voor grond het is, etc. Stel dat er vorig jaar relatief meer grond in Friesland verkocht is dan in Gelderland heeft dit al significant effect op de gemiddelde prijs. Dit is nieuws maken dat er niet is en dat zorgt dan vervolgens wel voor een daadwerkelijke grondprijs stijging...!

 • no-profile-image

  johan

  Ben je daar trots op Niels?

 • no-profile-image

  c

  en das nou het vervelende vandaag de dag, het is mooi dat je een behoorlijke waarde van je grond hebt maar uitbreiding of weer ooit eens terug beginnen in mij geval is geheel te vergeten. dankzij de sanering van lage prijzen heb ik het niet kunnen redden dus zie nu nog maar eens boer terug te worden met weer stijgende grondprijzen, echter ik gun het degene die momenteel nog boeren van harte

 • no-profile-image

  niels

  dat is voor niks man, de grondprijs hier ligt rond de 95.000 euro per Ha.
  blijkbaar is er bij ons niet veel verkocht het afgelopen jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.