319 x bekeken 10 reacties

Geen Gooische Vrouwen in vleesdocumentaire

Televisiebedrijf Endemol eist dat een fragment uit Gooische Vrouwen uit Meat the Truth van Marianne Thieme wordt geknipt.

De Nicolaas G. Pierson Foundation, die de documentaire heeft gemaakt, geeft hier gehoor aan en schrapt de scène. In het fragment is een vrouw te zien die een tas bevroren vlees aflevert bij een vriendin omdat ze geen vlees meer wil eten omdat ze heeft gehoord dat "voor 1 kilo vlees van een koe 100.000 liter water nodig is, terwijl voor 1 kilo aardappelen 500 liter water nodig is."

Meat the Truth is vanaf half april te zien in bioscopen en filmhuizen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  m.s.beastly

  over bevroren vlees gesproken: bij de enorme uitstoot van stikstofoxide, kooldioxide en methaan veroorzaakt door de intensieve veeteelt, komt OOK nog eens de vervuiling veroorzaakt door koel- en vriescellen voor dit produkt. zet maar eens je airco aan in de auto, en zie hoe die benzine gaat slurpen.


  EXTRA dat dit produkt niet als aardappels, graan en

 • no-profile-image

  Een gezellige levensgenieter

  Ik ben geen voorstander van wilders maar die film is meer gebaseerd op de waarheid dan marianne haar film!
  Ze speeld zoals altijd op mensen hun emotie's door ze maar de halve waarheid te vertellen!

 • no-profile-image

  gert

  dan maar een crashdieet

 • no-profile-image

  Gerrit

  Ze moesten de hele film uit elkaar knippen!!! En misschien kan Marjanne ook nog wel wat netjes opgeknipt worden

 • no-profile-image

  usciolu

  Tja, de waarheid doet pijn. Maar een fragment eruit knippen gaat niet helpen. Tot steeds meer mensen gaat doordringen hoe schadelijk veeteelt is, niet alleen voor mens en dier, maar nu ook voor het klimaat, zoals door Meat the Truth is aangetoond. Dat wordt door niemand meer erkend. Zie ook het uitstekende, genuanceerde artikel in Milieu Defensie Magazine.

 • no-profile-image

  gert

  vertel dit aan de mensen in de hongergebieden in afrika

 • no-profile-image

  m.s. beastly

  beste vleeseter, voor de enorme gras- en sojaplantages is tropisch regenwoud gekapt. duurzaam vlees bestaat niet en produktie van TVP (texturized vegetable protein) waar vegetarische vleesvervangers van gemaakt worden kosten maar een FRACTIE van eiwitten die ook nog eens locaal geteeld kunnen worden. dus geen verre transporten, geen koeling, geen besmettelijke dierziekten enz.enz. Als heel de wereld vlees gaat eten hebben we nog 8 aardes nodig! En het gaat toch niet alleen of er mensen op aarde leven, al die dieren die uitsterven omdat hun huis gekapt wordt, de oceaan leeggevist. Chief Seattle zei het al: als alle (wilde) dieren verdwijnen, zal de mens sterven van eenzaamheid.

 • no-profile-image

  Ik

  Wat een vergelijking! Die koe heeft jaaaren geleefd en melk geproduceerd!

  Wat een schaap.

 • no-profile-image

  vlees

  Meat the Truth bestaat alleen maar uit dit soort geknipte stukken, waarmee helemaal niks aangetoond kan worden. Een jammere poging tot na-apen van Al Gore...
  En als iedereen sojaburgers gaat eten; moet je dan eens kijken hoeveel bossen gekapt moeten worden! Geef mij maar melk en vlees; gras kunnen we toch zelf niet eten...

 • no-profile-image

  snijboon

  He M.S. Beastly, diepvriesgroenten moeten ook ingevroren worden om te voorkomen dat het gaat rotten en METHAAN gaat uitstoten. Hoeveel CO2 uitstoot is er wel niet bij de productie van al die glazen potjes en blikjes waar al die potgroenten inzitten, hoeveel vrachtwagens moeten er wel niet rondscheuren om al die dagverse groente op tijd in het vak te krijgen..

  Zoals terroristen de koran gebruiken om aanslagen te rechtvaardigen gebruikt de pvdd de klimaatverandering voor een aanslag op de veehouderij..Het draait allemaal om een scheve intepretatie van de inhoud (en in het milieufreak versus veehouderijgeval niet verder kijken dan je wortelneus lang is)

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.