Redactieblog

Franse boeren blokkeren Mont Blanc-tunnel

Honderden Franse veehandelaren en boeren hebben vandaag met vrachtwagens de ingang van de Mont Blanc-tunnel geblokkeerd.

De boeren zijn boos dat ze geen vergoeding krijgen voor de schade die ze oplopen als gevolg van bluetongue. De veehandelaren protesteren bij de tunnel omdat dit een van de belangrijkste verbindingswegen is tussen Frankrijk en Italië. Italië is een van de belangrijkste bestemmingen van Franse runderen

Directeur Hugues Beyler van de Franse Bond van de veehandelaren (FFCB) schat dat de sector in 2007 10 miljoen euro schade heeft opgelopen. "In 2006 werden we schadeloos gesteld en in 2007 niet, terwijl de schade afgelopen jaar veel groter was."

De Franse veehandelaren vinden dat hun werk wordt afgenomen nu Italië begin maart de grens heeft gesloten voor Franse kalveren. Het Franse ministerie reageerde dat dieren die gevaccineerd zijn straks verhandeld mogen worden en dat Frankrijk als eerste is begonnen met de vaccinatie tegen bluetongue.

Of registreer je om te kunnen reageren.