Redactieblog

2 reacties

'Bouwen in bos geeft altijd ecologische schade'

Landschappelijke kwaliteiten zijn bij het bouwen in het buitengebied of in de natuur makkelijker te behouden dan ecologische kwaliteiten.

Dat blijkt uit het onderzoek 'Bouwen in het groen: is het te doen', van de Wetenschapswinkel van de Wageningen UR. Aanleiding voor het onderzoek is de bouw van twintig ecologische woningen in een stuk bos bij Driebergen.

Bouwen in het bos leidt bijna automatisch tot ecologische schade, die zich niet zo eenvoudig laat verzachten of compenseren. Het laten staan van bomen heeft echter een groot effect op de landschappelijke kwaliteit na afronding van het bouwproject. De menselijke factor is van grote invloed op het succesvol bouwen in het groen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  belastingbetaler

  Enne, zit deze onderzoeker bij de 36 procent die sponsering geniet?
  Het lijkt me de moeit waard te onderzoeken of het onderzoek van deze onderzoeker niet door een andere onderzoeker onderzocht moet worden op de zorgvuldigheid van het onderzoek.
  En gewoon blijven dooronderzoeken tot het voor opdrachtgever gewenste resultaat is bereikt.

 • no-profile-image

  boerin

  Bouwen in de natuur,mijn broek zakt af. De E.O. weijers prijs is ook gevallen in Oostelbeers/Vessem, daarvoor moeten ong. 10 boeren verdwijnen die ons in de voedsel keten kunnen voorzien. Omdat betaalbaar temaken moeten er kapitalen woningen gebouwd worden midden in die nieuwe natuur die eigen inwoners uiteraart niet kunnen betalen, We praten in totaal over ong. 400 hectaren, Het moet toch niet gekker worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.