Redactieblog

3 reacties

2008: Het jaar van de bunzing

De Zoogdiervereniging VZZ heeft de bunzing uitgeroepen tot de Soort van het Jaar.

Het dier wordt de laatste tijd nog maar weinig gezien. De Zoogdiervereniging wil weten hoe sterk de achteruitgang is en of de soort extra bescherming nodig heeft. VZZ roept mensen op om waarnemingen van bunzingen door te geven.

Bij de herziening van de Rode Lijst van Nederlandse zoogdieren in 2007 kwam de bunzing net niet in aanmerking om op de lijst geplaatst te worden. Dat komt omdat er onvoldoende gegevens over de bunzing waren. de VZZ wil meer gegevens over de bunzing verzamelen om zo duidelijk te krijgen of de diersoort een bedreigde diersoort is en een zwaardere bescherming of aangepast beheer noodzakelijk is. Behalve waarnemingen is daarvoor ook extra onderzoek naar het landschapsgebruik van de bunzing nodig.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gertzandsteeg

  de bunzing leeft hier al tientallen jaren in harmonie tussen mijn vrijlopende hobbykippen

 • no-profile-image

  mevr v d berg

  bij ons in de tuin woont een famile bunzings ,ik denk met 4 of 5 jongen ,ze zijn overdag door de tuin aan het rennen en spelen ,ik heb ze op de film gezet ,het is een mooi gezicht.
  we wonen wel in het buitengebied maar hebben geen kippen of andere dieren.

 • no-profile-image

  Kippenboer

  Breek me de bek niet open over bunzings. We hebben gedurende vele jaren een beest gehad in de stallen die kippen de borst er af at. We hebben hem of haar nooit gezien, maar volgens een specialist op dit gebied is het een, of meer, bunzing. Zo gauw het kouder wordt vonden we soms tientallen aangevreten kippen. Denk je die het leuk vinden om zo te sterven?

Of registreer je om te kunnen reageren.