Redactieblog

1 reactie

Ruim 4 procent schapen dood in eerste jaar bluetongue

Het aantal dieren dat als gevolg van bluetongue in 2006 ziek werd of stierf is in vergelijking tot andere uitbraken met bluetongue laag.

Dat constateren deskundigen op basis van een inventarisatie onder de getroffen bedrijven. In 2006, het eerste jaar dat bluetongue in Nederland werd aangetroffen, raakte 7,7 procent van de schapen ziek. Voor 4,4 procent van de schapen was de ziekte fataal.

Onder rundvee werd 2,5 procent ziek, terwijl 0,2 procent van de dieren stierf als gevolg van de bluetongue. In vergelijking tot rapportages van ander bluetongue-uitbraken in Europa en Afrika valt dit mee. De klinische verschijnselen onder rundvee worden als mild bestempeld.

Eén reactie

  • no-profile-image

    gj

    Slechts 4 procent van de schapen dood door blauwtong? Welke deskundigen hebben de inventarisatie gedaan?
    Misschien dezelfden die dachten dat het in 2007 wel gedaan zou zijn met het virus na een beetje vorst? Dezelfde sujetten die veels te laks waren om te zorgen dat er een vaccin beschikbaar kwam? Deze lamzakken hadden geen inkomen uit de veehouderij maar ten koste van de veehouderij. Mariska Vermaas is dus maar een matig auteur en schrijft klakkeloos over wat deze zgn deskundigen met zelf heel dik boter op hun hoofd haar voorrekenden. De deskundigen proberen op een misselijke manier met ook nog eens twijfelachtige cijfers onder hun verantwoording uit te komen. Wat de heren de schapenhouderij in 2007 hebben aangedaan gaat alle perken te buiten.
    GD enz., waardeloos!

Of registreer je om te kunnen reageren.