486 x bekeken

Onderzoek VWA naar etikettering kipfilets

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) doet dit jaar onderzoek naar de toevoeging van water en andere bestanddelen aan kipfilets.

De Consumentenbond bracht onlangs naar buiten dat een groot deel van het pluimveevlees in de supermarkt ingrediënten zou bevatten die niet op het etiket staan vermeld.

De ministers Gerda Verburg (landbouw) en Ab Klink (volksgezondheid) schrijven in een brief aan de Tweede Kamer dat steekproeven in voorgaande jaren geen aanleiding hebben gegeven te denken dat er gesjoemeld wordt met de etiketten van pluimveevleesproducten. De signalen van de Consumentenbond zijn voor hen desondanks reden 'deze problematiek nog eens grondig te onderzoeken'.

Branche-organisatie Nepluvi gaf begin vorige maand aan naar de rechter te zullen stappen vanwege de publicatie van de Consumentenbond. Voorzitter Jan Odink heeft kritiek op de gebruikte onderzoeksmethode en noemt de uitkomsten in een aantal gevallen zelfs onmogelijk. Daardoor worden veel vleesmerken onnodig beschadigd, vindt hij.

Of registreer je om te kunnen reageren.