182 x bekeken 1 reactie

Mogelijk meer dodelijke ongelukken door zwijnen

Landbouwminister Gerda Verburg vreest voor nieuwe verkeersongevallen op de Veluwe nu de rechter de drukjacht op zwijnen niet toestaat.

Zij sluit dodelijke slachtoffers daarbij niet uit. Dat zei Verburg gisteren in de Tweede Kamer naar aanleiding van vragen van Dion Graus (PVV). De parlementariër wilde weten welke acties de minister onderneemt tegen het neerleggen van lokvoer nabij snelwegen, zoals onlangs in Nunspeet.

Volgens Verburg werkt de provincie nu aan een plan om de overlast van zwijnen tot een minimum te perken. Dit moet op 1 juni gereed zijn. Het concept daarvan zal zij voor die tijd aan de Tweede Kamer sturen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    aidan

    als dat dan deze regering is dan kan ik er vrede mee hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.