Redactieblog

MNP verwacht daling overschrijdingen luchtkwaliteit

Het Milieu- en Natuur Planbureau (MNP) verwacht dat het aantal overschrijdingen van de grenswaarden voor fijn stof en voor stikstofdioxide zal afnemen.

MNP concludeert dit op basis van het voorgenomen nationale en Europese beleid vanaf 2011 voor fijn stof en vanaf 2015 voor stikstofdioxide. "We verwachten dat de uitstoot in de grote steden bij snelwegen en in sommige straten in de buurt van de norm komt te liggen. We kunnen dus niet met zekerheid zeggen of de norm hier overschreden zal worden", aldus een woordvoerder van MNP.

MNP verwacht dat ook bij pluimveestallen de normen lokaal overschreden zullen worden. In welke mate dit zal zijn kan MNP niet zeggen. "De problemen rondom pluimveestallen zijn echt lokaal en daar is met een luchtwasser iets tegen te doen. De problematiek is hierdoor kleiner ten opzichte van de problemen als gevolg van het verkeer."

Of registreer je om te kunnen reageren.