Redactieblog

3 reacties

Leden geven LTO Noord een 7-

Leden van LTO Noord geven hun organisatie als rapportcijfer een 7-.

Dat blijkt uit de resultaten van een onderzoek onder 1.300 leden van de belangenorganisatie. "Voor een nulmeting is het geen mager resultaat, maar het geeft wel ons ook een uitdaging om de tevredenheid onder de leden te verhogen", aldus directeur Ton van Vuren.

De belangrijkste reden voor boeren en tuinders om lid te zijn van LTO Noord is de gezamenlijke stem die de ondernemers via LTO Noord kunnen uiten. Daarnaast noemt meer dan de helft van de leden de informatievoorziening over actualiteiten als reden voor het lidmaatschap. Het meest belangrijke aandachtsgebied van LTO Noord is voor 37 procent van de ondervraagden ruimte om te ondernemen.

LTO Noord heeft in 2007 financieel goed gedraaid. Uit voorlopige cijfers blijkt dat de organisatie 1,5 miljoen euro winst heeft gedraaid. De ledenwerfactie heeft geen kentering kunnen brengen in de daling van het aantal leden. Dit nam in 2007 met 2 procent af. "In 2006 daalde het aantal leden met 3,6 procent. Daarnaast blijkt uit CBS-cijfers dat het aantal agrarische bedrijven in 2007 met 2,9 procent is gedaald. Relatief gezien hebben we het dus goed gedaan", aldus Van Vuren. De organisatiegraad van LTO is op basis van NGE’s 65 procent.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Wim van Beuzekom

  @ Dirk,

  Beste Dirk,

  LTO Noord is een transparante organisatie. Gisteren hebben we een persbijeenkomst gehad waar we o.a. de resultaten van het ledenonderzoek hebben gemeld en ook de ledenontwikkeling in 2007. Zie het persbericht op www.ltonoord.nl. Om je gerust te stellen: het ledenonderzoek is, juist om reacties als die van jou te voorkomen, uitgevoerd door een onafhankelijk bureau uit Amsterdam. In het persbericht kan je lezen dat LTO Noord ruim 22.000 leden met een bedrijf heeft.

 • no-profile-image

  geen lid

  1,5 miljoen winst ???? En dan nog zoveel geld betalen voor de contributie, terwijl het zeer slecht gaat in de varkenssector. Terwijl ze ook nog geen ene donder doen voor de varkens ! Ik ben lid af.

 • no-profile-image

  dirk

  hiep hiep hoera lto laat dit onderzoek ook eens door een bureua buiten lto doen Het was toch een eigen ondrerzoek Hoe betrouwbaar is het?????? Hoeveel leden met bedrijf telt lto nog hier doet men heel geheimzinnig over

Of registreer je om te kunnen reageren.