Redactieblog

2 reacties

LTO wil hogere leeftijd BSE-test

LTO Nederland pleit voor het verhogen van de leeftijd voor een verplichte BSE-test.

Hoewel de Europese Commissie de verhoging van de testleeftijd van runderen van 30 naar 36 maanden heeft afgewezen, pleit LTO toch voor het verhogen van deze leeftijd voor 1 januari 2009. LTO baseert zich op het feit dat er nauwelijks nieuwe BSE-gevallen bijkomen. "Hierdoor is het verantwoord om de testleeftijd te verhogen, waarmee kosten kunnen worden bespaard", aldus LTO.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  DJ

  De inzet had wat mij betreft nog wel hoger gemogen; BSE test in z'n geheel afschaffen, want er worden nauwelijk koeien gevonden.
  Zoniet, dan moet de consument die zekerheid wil hebben, zelf de knip trekken om zijn wensen te betalen.

 • no-profile-image

  jerry

  Afschaffen die BSE-test! Die heeft ons al veel te veel gekost. Elke keer weer € 35 en waarvoor? Die mensen die zgn van bse zijn doodgegaan? Het is niet bewezen dat ze van besmet koeienvlees dood zijn gegaan. Alleen maar hetzes tegen een eerlijk stukje vlees!

Of registreer je om te kunnen reageren.