Redactieblog

2 reacties

LTO organiseert zetelkandidaten waterschapsverkiezingen

De regionale LTO-organisaties zijn door de provincies aangewezen voor het opstellen van de kandidatenlijsten voor de geborgen landbouwzetels bij de waterschapsverkiezingen van dit najaar.

Dit najaar vinden de waterschapsverkiezingen nieuwe stijl plaats. Bij deze verkiezingen worden de ingezetenen niet zoals in het verleden op individuele personen gestemd, maar via een lijstenstelsel. Daarnaast zijn er per waterschap zeven tot negen geborgde zetels die gereserveerd zijn voor landbouw, bedrijven en natuur als direct betrokken partijen. Drie of vier zetels zijn gereserveerd voor de landbouw.

De regionale LTO-organisaties zijn op grond van de Wet Modernisering Waterschapsbestel aangewezen voor de benoeming van de geborgde landbouwzetels. Hierbij kunnen zowel LTO-leden als niet-leden zich kandidaat stellen.

De benoeming gaat via een open kandidaatstelling: ieder met affiniteit met de land- en tuinbouw, die in het waterschap wil opkomen voor de belangen van de agrarische ondernemers kan zich kandidaat stellen. Een vertrouwenscommissie zal een selectie maken. Kandidaten kunnen zich tot 15 april aanmelden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Achter

  Hierbij kunnen zowel LTO-leden als niet-leden zich kandidaat stellen. LEUK!
  Wie zit er in de vertrouwenscommissie?
  LTOers! Wie komt op de eerste plaatsen te staan? Ik denk LTOers!
  Verkiezingen op Russische stijl?
  Wie heeft er een andere mening?

 • no-profile-image

  dirk

  Hoe zit het met het dekkingspercentage van lto In gelderland minder dan 60% dat geeft lto noord zelf aan Hoe gaat het met de andere 40% en hoe betrouwbaar zijn deze getallen want ze zijn niet gecontroleerd Ik zou zo zeggen de vakbonden ook de helft en niet alleen lto

Of registreer je om te kunnen reageren.