1 reactie

Kamer eist hoger bedrag co-vergisting

De Tweede Kamer wil dat het subsidiebedrag voor co-vergisting wordt verhoogd naar 15 cent per kilowattuur (kWh).

Dinsdag is een motie van Bas van der Vlies (SGP) daartoe aangenomen. Minister Maria van der Hoeven (economische zaken) wil in de Stimuleringsregeling Duurzame Energie, die op 1 april wordt opengesteld, 12 cent per kWh subsidie voor co-vergisting beschikbaar stellen. De Kamer vindt dat te weinig en eist een verhoging tot 15 cent.

Ook LTO vindt het oorspronkelijke bedrag aan de magere kant. Die organisatie heeft gepleit voor ophoging tot 17,6 cent en gedreigd bij het uitblijven daarvan het klimaatakkoord met het kabinet niet te tekenen. Of LTO het voorstel van de Kamer voldoende vindt, is nog niet bekend.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Sinnige

    De in dit bericht opgenomen subsidie bedragen zijn mijn inziens de basisbedragen. Het basisbedrag is de subsidie met daarbij het bedrag voor groene stroom.
    Als uit SDE 12 cent per kWh te ontvangen is, was er niet zoveel commotie geweest, want dan zou dit een vooruitgang op de MEP betekenen...

Of registreer je om te kunnen reageren.