165 x bekeken

Dierenbeschermers protesteren tegen klonen

De Europese organisatie voor de bescherming van dieren Eurogroup for Animals roept Brussel op het klonen voor voedingsdoeleinden niet toe te staan.

Ook de import van producten van gekloonde dieren moet verboden blijven. Dat schrijft de organisatie in een brief aan de voorzitter van de Europese Commissie José Manuel Barroso. In een toelichting op de brief zegt een woordvoerder van Eurogroup dat het front tegen klonen steeds breder wordt nu ook boeren zich tegen deze ontwikkeling verzetten.

Zo hebben behalve verschillende andere natuur- en milieuclubs ook de European Farmes Coördination, IFOAM en Farm hun handtekening onder de brief gezet. Binnenkort neemt Europa een beslissing over het al dan niet toe staan van klonen voor de voedselproductie.

Of registreer je om te kunnen reageren.