2 reacties

CDA: Heemskerk moet standje krijgen

Staatssecretaris Frank Heemskerk (economische zaken) moet 'een draai om zijn oren krijgen' van minister Gerda Verburg (landbouw) voor zijn uitspraken over de landbouw in de WTO-onderhandelingen.

Dat vindt Tweede Kamerlid Joop Atsma (CDA). In de Telegraaf zei Heemskerk dit weekeinde dat Nederlandse wensen op het gebied van milieu en dierenwelzijn onhoudbaar zijn. Hij vindt dat op het gebied van industrie meer winst te behalen valt in de WTO.

Lees ook Landbouw ondergeschikt voor Nederland bij WTO

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ton

  Het standpunt van Joop Atsma ondersteun ik volledig. Wat een blijk van grove minachting aan een sector die de basis vormt van de primaire levensbehoeften. Trouwens, waarom legt Maxime Verhagen hem niet eens flink over de knie? Buitenlandse handel valt toch onder Buitenlandse Zaken of zit ik hiermee toch mis?
  Dan Jaqueline Cramer van VROM maar. Laat zij zich zo te kijk zetten met haar milieubeleid. Je kunt op deze manier toch niet meer met goed fatsoen bij de landbouwsector je milieubeleid verkopen. Misschien dat Waalkens zich daarom maar concentreert op seks met dieren. Tsjonge jonge, wat een onvergeeflijke blooper van deze self-made staatssecretaris.
  Lijkt me dat Gerda en Jaqueline hem maar vast moeten houden en de hulp van Waalkens moeten inroepen om hem te kastijden.

 • no-profile-image

  ab

  Kent Heemskerk de samenhang tussen land en tuinbouw en het welzijn van Nederland? Kennelijk niet. We zijn niet belangrijk voor hem? Dit dient wel gecorrigeerd te worden. Ik zie het scenario zo bij achteruitgang van de primaire sector volgen de overige sectoren. Moge hetolgende dit duidelijk maken. Gemiddelde opbrengst over geheel Noord Amerika is 2500 kg graan/ha. Ik dacht dat ze daar ontwikkeld zijn en alles ook uit de kast halen, maar als het klimaat niet gemakkelijk is gaat het echt niet. In Oekraine, Rusland Kazachstan is dit nog geen 2000kg/ha. In Australie halen ze 2000 als het goed gaat maar dat is al jaren niet meer gebeurd. Ik heb liever een boerderij van 100 ha in West europa dan een van 5000 ha in gebieden met minder dan 2000 kg/ha. Op een bedrijf met minder dan 2000 kg/ha kan je zelfs met 5000 ha niet overleven. Bovendien stellen we zoveel voor dat de verwerkende industrieën hier nog altijd aan productvernieuwing doen, evenals de toeleveringsindustrieën. Weet je dat dit ca 300.000 banen zijn in Nederland alleen al!! Als de primaire tak verdwijnt verdwijnt de toelevering en de verwerking ook en daarmee ook de indirecte industriële takken. Leef dan maar enkel van toerisme en doorvoer naar Duitsland. Je zult zien wat men dan voor je over heeft. Kortom een ha hier in West Europa is meer dan 50 hectare waard in die gebieden en dat beseffen of weten velen niet. Hopelijk wordt dit nu ook duidelijk bij de heer Heemskerk.

Of registreer je om te kunnen reageren.