364 x bekeken 1 reactie

Andere bewijzen in internationale Meat the Truth

De Engelstalige versie van Meat the Truth wordt onderbouwd met andere wetenschappelijke bewijzen dan de oorspronkelijke film.

Daarmee willen de makers de documentaire met Tweede Kamerlid Marianne Thieme toesnijden op een internationaal publiek. Begin volgende maand gaat de film draaien in onder meer New York, São Paulo en Londen, zegt directeur Karen Soeters van het wetenschappelijk bureau van de Partij voor de Dieren, de Nicolaas G. Pierson Foundation (NGPF).

De nieuwe versie van de documentaire mikt op een internationaal publiek en daarom worden er ook vooral cijfers over klimaat en vleesconsumptie op mondiaal niveau gebruikt.

"Onze film was al goed onderbouwd", zegt Soeters. "Maar wij hebben nu nog meer gegevens gebruikt." Aan de Engelstalige documentaire werken ook internationale beroemdheden mee, maar Soeters wil nog niet zeggen wie dat zijn.

De Nederlandse versie van Meat the Truth gaat ook volgende maand draaien. NGPF heeft daarvoor afspraken gemaakt met tientallen filmhuizen. De vertoningen gaan vaak gepaard met een debat.

Eén reactie

  • no-profile-image

    clemmy

    Ik zeg: Fitna!

Of registreer je om te kunnen reageren.