Redactieblog

2 reacties

ZLTO wil meer dan alleen belangenbehartiger zijn

ZLTO is niet langer de pure belangenbehartiger die de organisatie enkele decennia is geweest.

Dat heeft directeur Gerard van Oosten gezegd tijdens de ledenvergadering.

"De tijden zijn veranderd. De kracht van ZLTO ligt nu in het zorgen voor perspectief voor ondernemende agrariërs en het bieden van ondersteuning bij het vernieuwen van en ontwikkelen van de bedrijfsvoering." Van Oosten ziet dat de organisatie hiermee terug is bij de basis waar haar voorgangers 110 jaar geleden voor zijn opgericht.

Als voorbeeld van de nieuwe werkwijze van ZLTO gelden de deelname in de Biomassacentrale Moerdijk en de activiteiten in de precisielandbouw. Afdelingsbestuurders van ZLTO vinden dat de organisatie haar verhaal beter moet uitdragen.

ZLTO heeft hiermee een andere aanpak dan de ander regionale LTO-organisaties. Voorzitter Albert-Jan Maat van LTO Nederland zegt dit niet erg te vinden. "De organisaties heeft een eigen profiel en identiteit en dat respecteren we van elkaar. De samenwerking tussen de organisaties in LTO Nederland loopt nu goed."

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Jeanne

    Eindelijk reflecteert ZLTO eens op haar handelen. En het mooie is dat ze zelf zien dat ze geen belangenbehartiger zijn, maar een commerciele organisatie, die VION, RENDAC en haar overige commerciele diensten zo lucratief mogelijk wil maken. In feite zijn ze qua belangenbehartiger gewoon de verlengde arm van de overheid. Qua Natura 2000 onderneemt ZLTO in ieder geval alles om samen met de overheid de misstanden van het ministerie van LNV onder tafel te houden. Jammer dat dat ten koste gaat van ons boeren!!!!!!

  • no-profile-image

    remco

    ik ben benieuwd of ZLTO-leden zich herkennen in deze koers. Een ding is zeker: in geen enkele Nederlandse provincie neemt het aantal agrarische bedrijven zo sterk af als in Noord-Brabant. Ondanks of dankzij de inspanningen van de ZLTO.

Of registreer je om te kunnen reageren.