Redactieblog

1 reactie

Waterschappen naar Provincie (2)

Voor de verkiezingen schreef ik dat waterschappen beter kunnen opgaan in de Provincie. De uitslag heeft dit onderstreept. Als we niet oppassen worden milieufanaten de baas. Erger nog, ze zijn het al.

Water Natuurlijk heeft verreweg de meeste stemmen gekregen. En dus ook de meeste macht. Water Natuurlijk is de partij van de Natuurorganisaties. Die krijgen het voor het zeggen. Reken maar dat zij straks de toon aangeven in de Algemene Besturen. Dat betekent meer aandacht voor de natuur in de waterhuishouding en minder voor de boer.

Dit is slechts het begin. Er komen steeds meer mensen die wat vinden van natuur. Ze hebben er economisch niets mee te maken, maar de zoetgevooisde teksten van de natuurminnaars gaan er in als zoete koek.

Hoe anders ligt het bij de boeren. Er komen er steeds minder en dus wordt het steeds moeilijker om via stemmen voldoende mensen in de besturen te krijgen. Terwijl zij degene zijn die economisch het meeste belang hebben bij een goede waterhuishouding.

We zijn het er allemaal over eens dat we droge voeten moeten houden. Over de hoogte van het waterpeil verschillen natuur en landbouw echter fundamenteel van mening. Bij een toenemend aantal onkundige natuurfreaks en een dalend aantal boeren staat vast dat de besluiten de komende jaren bijzonder boeronvriendelijk zullen zijn.

Daarom is het voor boeren beter dat de Waterschappen naar de Provincie gaan. Daar worden boerenbelangen eerlijker behartigd. Dat bewijzen deze - bovendien ook nog eens mislukte en rommelige - Waterschapsverkiezingen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    mieke

    Niet alleen voor boeren, ook voor burgers en andere bedrijven is dit een rood signaal. De natuur bestaat uit meer dan moeras en petgaten, maar dat hebben de " natuuraanhangers" nog niet gehad.
    De Nederlandse natuur is grotendeels cultuurland en bos. Woeste grond bestaat niet meer.

    Een alarmerende ontwikkeling die niets met de functie van het waterschap te maken heeft. De milieumaffia hoort daar niet thuis.

Of registreer je om te kunnen reageren.