Redactieblog

177 x bekeken 7 reacties

Wandelaars op boerenland?

De PvdA wil het platteland openstellen voor publiek. Boeren en landeigenaren moeten worden gedwongen wandelaars toe te laten op hun grond. Hoe krijgen ze het in hun domme hoofd!

Het Tweede Kamerlid voor de PvdA, Lutz Jacobi – ik had nog nooit van haar gehoord – wil boerengrond openstellen voor wandelaars. Die staan volgens haar nu te vaak teleurgesteld voor een gesloten hek of prikkeldraad. Ze mogen – hoe droevig – niet doorwandelen op het land van de boer.

Dat wil Jacobi veranderen. Ze vindt dat minister Verburg van landbouw een algemeen recht van overpad moet invoeren. Ze motiveert dit met de stelling dat het een wederdienst is van de boer tegenover de honderden miljoenen inkomenssteun, die ze krijgen.

Ziedaar weer de draaikonterige PvdA. De inkomenssteun kwam in de plaats van de marktregulerende subsidies. Het gewoon boerengeld op de EU-landbouwbegroting, dat anders wordt uitbetaald.

Waar haalt mevrouw Jacobi het recht vandaan om ons boerengeld te besteden? Weet ze wel wat ze zegt? Het platteland openstellen betekent mensen met honden in een wei met koeien. Kinderen, die spelen in een weiland, dat de volgende dag gemaaid moet worden of, even erg, in een opkomend maïsveld. Alles nog afgezien van de mogelijke ziekten, die ze over kunnen brengen.

Een slecht idee van mevrouw Jacobi. Een fabriek, die economische steun krijgt, wordt toch ook niet opengesteld voor elke willekeurige bezoeker? Daar beslist de directie, wie er binnenkomt. Welnu, ook een boer moet zelf beslissen wie hij wel of niet op zijn bedrijf – grond dus – wil hebben. Dat heeft niets met inkomenssteun te maken.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boer harms

  Jacobi kan misschien haar huis openstellen voor boeren, koeien, varkens, kippen. Dit komt op 't zelfde neer !

 • no-profile-image

  Rick

  Het platteland is van ons allemaal. We genieten er veel te weinig van. Boeren, die miljoenen aan subsidie beuren, dienen daarom gedwongen te worden hun land voor een ieder op te stellen. Voor wie dat niet wil: dan ook maar geen subsidie. Ik ben het dus helemaal met mevrouw Jacobi van de PvdA eens.

 • no-profile-image

  .

  Ik zoek nog een plaats om een feest te geven. Heeft ing of abn dan nog een kantoor vrij?

 • no-profile-image

  Otto

  En nu maar hopen dat minister Verburg meer verstand heeft dan die mevrouw Jacobi. Als de minister met haar meegaat, dat heeft ze het bij mij voorgoed bedorven. En reken maar dat er niemand bij mij op mijn eigen land wordt toegelaten.

 • no-profile-image

  Rick

  Ik woon niet in een huurhuis, krijg geen subsidie, maar ben een ondernemer die zijn eigen boontjes moet doppen. Ik stoor me echt aan de miljoenen subsidie de de boeren krijgen. Jullie zorgen alleen maar voor overproductie, vervuilen de lucht en het land en weigeren degene die jullie ondersteunen - ik als belastingbetaler dus - de toegang tot jullie land. Denk toch eens na. Jullie beuren per bedrijf veel meer subsidie als een bijstandsgezin. Daar mag je toch echt wel wat voor terug doen door ons op jullie land toe te laten. Overigens vind ik ook dat bijstandsmensen best wat voor de gemeenschap mogen doen.

 • no-profile-image

  Klaas

  Rick, de meeste boeren werken een heel leven om hetzelfde te verdienen dan top-mensen in het bedrijfsleven in een jaar.
  Die miljoenen waar jij het over hebt komen uiteindelijk in de beurs van de consument, die al jaren te weinig betaald voor zijn voedselpakket.

 • no-profile-image

  boer

  Rick, ontvang je huursubsidie?? Zoja dan komen wij zaterdagnacht ook even uitrusten bij jou in de woonkamer als wij lekker ben wezen stappen in Apeldoorn. En dan dwing ik jou ook om even een koppie koffie voor ons te zetten. Zoniet dan inleveren die subsidie! Zonee dan moet ik iemand anders vinden in Apeldoorn die wel huursubsidie ontvangt, ken je iemand ??

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.