Redactieblog

401 x bekeken

Verhorst (LTO Noord) gaat voor ondernemersruimte in Zuid-Holland

Arie Verhorst is de nieuwe voorzitter van LTO Noord in Zuid-Holland.

De melkveehouder en akkerbouwer in Westmaas begint per 1 januari aan zijn nieuwe functie. Hij volgt hiermee Foppe Haanstra op.

Verhorst wil de komende jaren als voorzitter vooral ondernemingsruimte creëren voor de agrariërs in Zuid-Holland. "De druk op ruimte om te ondernemen is in deze provincie heel groot. Zowel vanuit de natuurontwikkeling als het stedelijk gebied ligt er druk op de grond. Via belangenbehartiging wil ik werken aan voldoende ruimte voor zowel de landbouw als de glastuinbouw", aldus Verhorst.

Een tweede belangrijke aandachtspunt voor de bestuurder is de voorziening van zoet water in het gebied. "Door de plannen om het Volkerak en Zoommeer te verzilten krijgt een heel groot deel van de Zuid-Hollandse land- en tuinbouw te maken met zilt water. Het is zaak dat we daar als belangenorganisaties gezamenlijk in optrekken." "Ik hoop als voorzitter de eenheid in de belangenbehartiging positief te kunnen beïnvloeden."

Naast zijn bedrijf van 40 hectare met 40 melkkoeien en 20 hectare akkerbouw bekleedt Verhorst diverse bestuursfuncties bij onder meer de Fauna Beheer Eenheid Zuid-Holland en het Wellant College. Verhorst stopt als lid van het hoofdbestuur van Campina.

Of registreer je om te kunnen reageren.