4 reacties

Verburg wil omschakelen naar biologisch vergemakkelijken

Landbouwminister Gerda Verburg heeft een plan ontwikkeld om het boeren die omschakelen van gangbaar naar biologisch gemakkelijker te maken.

De aanpak is vooral gericht op het organiseren van bijeenkomsten en beter verspreiden van kennis. Daarnaast wil Verburg de mogelijkheden onderzoeken om na 2013 de biologische landbouw specifieke steun te geven voor de maatschappelijke prestaties die zij levert. Voor een zogeheten omschakelfonds, dat zo’n 90 miljoen euro zou moeten kosten, voelt zij niets.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Harm

  Pappen en nat houden.
  Door biologisch te ondersteunen, komt ze in spagaat, het strookt niet met het milieu beleid. Dit is weer zo'n proefbalon, kijken wat er gebeurt. En inderdaad het geeft weer nutteloos werk voor nutteloze ambtenaren.

 • no-profile-image

  dj

  Minister Verburg wil dus alleen haar ambtenaren aan het werk houden met een praatcircuit. Boeren, die willen overschakelen naar biologische landbouw hebben behoefte aan een premie om de extra kosten van overschakelen vergoed te krijgen. Minister, geen woorden maar daden!!

 • no-profile-image

  gert

  kennisverspreiding,ja heel belangrijk wat krijgt een biologische boer nu voor een liter melk of een kilo graan,misschien een oplossing voor een DOC boer

 • no-profile-image

  Harm

  Hoe wil de minister dat bereiken? Ze heeft notabene een motie van de Tweede Kamer naast zich neergelegd tegen de invoering van gentech.aardappels. Ze kent toch de risico's van kruisbestuiving etc... Dus dit bericht is absoluut niet geloofwaardig en lijkt eerder woorden uit kramen om wat te zeggen dan serieus beleid. Deze minister had naar huis gestuurd moeten worden vanwege de weigering.

Of registreer je om te kunnen reageren.