5 reacties

Ruim 60 miljoen aan toeslagen niet uitbetaald

Dienst Regelingen keert ruim 60 miljoen euro minder aan bedrijfstoeslagen uit dan beschikbaar is.

Dat is ruim 8 procent van het totale bedrag, zo blijkt uit een brief van landbouwminister Gerda Verburg aan de Tweede Kamer.

Nederland mag 730,6 miljoen euro aan bedrijfstoeslagen uitbetalen. Op basis van de huidige stand van zaken denkt Dienst Regelingen aan maximaal 670 miljoen genoeg te hebben. Ook vorig jaar werd minder uitgekeerd dan beschikbaar was. Er was toen 325 miljoen euro beschikbaar en er werd 291 uitbetaald.

Deze afwijking wordt vooral veroorzaakt door de inhouding van de verplichte modulatiekorting van 5 procent. Ook is er een groep die wel recht heeft op subsidie, maar hier geen aanvraag voor heeft gedaan. Daarnaast voldoen niet alle aanmeldingen aan de gestelde voorwaarden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  farmer

  Dan kunnen ze makkelijk meer uitbetalen voor de tijd dat ze het vast hebben gehouden. Kan je nagaan hoeveel rente ze er op vangen.

 • no-profile-image

  vd Grift

  voor een deel is het niet uitbetalen van toeslagen ook het gevolg van de veelal futiliteiten die de AID gevonden heeft tijdens controles op de bedrijven de vele meestal flutregeltjes ontglipt bij veel boeren wel een regeltje waar die insecteur dorknoopjesachtige aid.ertjes geilen d een rapportje over menen te moeten maken, zoals op ons bedrijf waar in het bijzijn van directeur Kamphuis van afdeling Noord en oost werdt geconstateerd dat er vergeten was de totaal aantal schapen onder de streep op te tellen een rapport werd opgesteld en de korting bleek 6,67 te zijn met als fout in het rapport een onjuist bedrijfnummer
  bij melding daarvan werd dit afgedaan als "spijkers op laagwater zoeken?????????????????????? over mierenneuken gesproken

 • no-profile-image

  gert

  als herfkens teveel declareert doen ze echt niet moeilijk

 • no-profile-image

  West

  Boeren moeten een boete betalen bij het maken van een fout.
  Als een ambtenaar een grove fout maakt, mag die ook nog eens de geen die hem daarop aanspreekt afblaffen.
  Als een boer te laat betaald krijgt hij een vette bekeuring, het ambtenaren-apparaat mag gewoonweg te laat betalen als ze een goede smoes hebben.

 • no-profile-image

  farmer

  Als je de dienst regeling belt, dan zeggen ze dat ze het recht hebben tot en met juni uit te betalen. Dus dat zal wel nog even wachten worden! In ieder geval drie weken.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.