2 reacties

PvdA wil 100 procent klepcontroles

De PvdA wil dat er bij veetransporten tot zeker 1 april in alle gevallen aan de klep wordt gecontroleerd.

Tweede Kamerlid Harm Evert Waalkens van die partij dient daartoe vanavond een motie in. Het is nog niet zeker of die voldoende gesteund wordt.

De transportsector werkt nu aan kwaliteitssystemen die wantoestanden moeten voorkomen. Deze zouden eigenlijk al op 1 januari gereed moeten zijn, maar de betrokken branche-organisaties hebben drie maanden uitstel gekregen van landbouwminister Gerda Verburg. Waalkens heeft er geen vertrouwen dat in de tussentijd ongeregeldheden uitblijven.

"Het moet nu afgelopen zijn", zegt hij over de incidenten met vervoerders die de regels overtreden. "Bovendien kan het niet zo zijn dat er daardoor rondom onze controle-instanties een zweem van verdachtmakingen blijft hangen." Als de interne kwaliteitssystemen op 1 april nog niet voldoen, moet er aan de klep gecontroleerd blijven worden, vindt Waalkens.

Lees ook: Verburg wijst klepkeuring af

Laatste reacties

  • no-profile-image

    De Vos die de Passie Preekt

    Ik vernam dat vriend W met het openbaar vervoer reist... gaat hij ook zijn beklag doen over het vaak mens onterende gebeuren in het OV ?

  • no-profile-image

    Henk Boelrijk

    Dit is symbool politiek van Waalkens. Heeft hij de brief van LTO wel goed gelezen www.ltonoord.nl. Klepkeuring is het paard achter de wagen spannen.

Of registreer je om te kunnen reageren.