Redactieblog

207 x bekeken

Nieuwe Universitaire Landbouwhuisdierenpraktijk

De diergeneeskundige praktijk van de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht wordt geprivatiseerd en ondergebracht op een nieuwe locatie.

Dat meldt de faculteit. Per 1 april 2009 zal de Universitaire Landbouwhuisdierenpraktijk (ULP) Westelijk Weidegebied worden opgericht. De nieuwe praktijk gaat werken vanuit de huidige locatie op de Uithof in Utrecht en vanuit het Diergeneeskundig Centrum ‘Het Westelijk Weidegebied’ in Harmelen. Dit wordt de hoofdlocatie. De huidige praktijkeigenaar van Het Westelijk Weidegebied, Rolf Been, wordt directeur van beide praktijken.

De privatisering en samenvoeging van de praktijken is noodzakelijk omdat het aantal veehouders in de praktijk van de faculteit afneemt. Met de privatisering wil het departement Gezondheidszorg Landbouwhuisdieren de kwaliteit van het diergeneeskunde-onderwijs in de landbouwhuisdieren co-schappen op lange termijn garanderen.

Of registreer je om te kunnen reageren.