Redactieblog

240 x bekeken 1 reactie

Melamine in biologisch voer Engeland

In Groot-Brittannië is een partij biologische soja onderschept die vervuild was met melamine.

De biologische soja was afkomstig uit China. De vervuiling kwam aan het licht tijdens een bedrijfseigen controle bij de productie van het veevoer. De partij had volgens de Europese regelgeving en het waarschuwingssysteem onderschept en vernietigd moeten worden, maar dat is niet gebeurd.

Ook in Frankrijk is in een partij biologische soja melamine aangetroffen. Het ging om 300 ton. De biologische kippen die met de soja gevoerd zijn, zijn van de markt gehaald.

Vorige maand werd in Nederland ook melamine aangetroffen in soja. Ook deze partij was al uitgeleverd naar voerproducenten en was in sommige gevallen al verwerkt en uitgeleverd bij de boer. De vervuilde veevoeder zijn teruggehaald en vernietigd.

Eén reactie

  • no-profile-image

    gangbare melkveehouder

    HAHAHAHAHAHAHA

Of registreer je om te kunnen reageren.