Redactieblog

Marokko vraagt EU om hulp bij bestrijding PPR

Marokko heeft de Europese Unie hulp gevraagd bij de bestrijding van de uitbraak van pest van de kleine herkauwers.

Peste des petits ruminants (PPR), brak in juli uit in het land. Inmiddels zijn meer dan 2.400 dieren omgekomen door de ziekte. "De EU moet ons ondersteunen om de ziekte uit te roeien", vindt Hamid Benazzou, hoofd van de afdeling veehouderij van het Marokkaanse ministerie van landbouw. "Marokko vormt het buffergebied tussen Afrika en Europa. Europa zal beschermd zijn tegen de ziekte als wij de vaccinatiecampagne afronden."

Marokko wil in 2009 een tweede vaccinatiecampagne uitvoeren tegen PPR, met als doel de ziekte uit te roeien in het gebied. Het land maakt zich wel zorgen dat buurlanden de ziekte onvoldoende onder controle hebben, waardoor het risico bestaat dat de ziekte opnieuw zal opduiken.

Sinds november van dit jaar zijn er geen nieuwe ziektegevallen in Marokko gemeld.

Of registreer je om te kunnen reageren.