Redactieblog

1 reactie

LTO heeft bedrijfsbehandelplan voor schapenhouderij opgesteld

De vakgroep schapenhouderij van LTO heeft een bedrijfsbehandelplan opgesteld voor de schapenhouderij.

Het behandelplan is een leidraad voor het voorkomen van ziekten en het behandelen van vee bij ziekten. Met het bedrijfsbehandelplan wil LTO een managementinstrument bieden om de uitval en de diergezondheidskosten op schapenbedrijven te verminderen.

In de handleiding zijn de symptomen en aandoeningen van ziekten beschreven en hoe de ziekten voorkomen kunnen worden. Via een stappenplan kan een schapenhouder zien welke aandoeningen een dier heeft. In het behandelplan is ook speciale aandacht voor de aflammerperiode en voor de aandoeningen bij lammeren. Ook staat beschreven hoe een schapenhouder wettelijk moet handelen wanneer een dierziekte is geconsteerd op zijn bedrijf.

Naast de informatie over dierziekten biedt het logboek een ondersteuning bij de registratie van het gebruik van diergeneesmiddelen en een jaarkalender met in welke periode preventief gehandeld kan worden voor bepaalde aandoeningen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Ton Veldt

    Ik zou graag het bedrijfsbehandel plan ontvangen met betrekking op schapen gezondheid
    Wij zijn LTO lid onder de naam :Fa P. Veldt enzn.
    relatienr 1017498

Of registreer je om te kunnen reageren.