Redactieblog

312 x bekeken 1 reactie

LTO Noord: Markermeer inpolderen geeft landbouw ruimte

Het inpolderen van de Markerwaard kan een oplossing zijn voor het ruimtegebrek voor de land- en tuinbouw in Nederland.

Dat zegt LTO Noord-voorzitter Tammo Beishuizen tijdens een bijeenkomst over de vele grondclaims die liggen op landbouwgrond in Flevoland. "De waterkwaliteit van het Markermeer is slecht en daar moet verbetering komen. Ook de vrienden van het Markermeer constateren dat er iets moet gebeuren", aldus Beishuizen. Om de waterkwaliteit te verbeteren moet er meer doorstroming komen, wat mogelijk is via inpoldering.

Beishuizen pleit niet direct voor landbouw op het nieuw te ontwikkelen land. "Door bijvoorbeeld in dat gebied natuurcompensatie aan te leggen en daar Almere uit te laten breiden, komt er in het bestaande gebied meer ruimte voor de land- en tuinbouw om te ontwikkelen, waardoor er minder druk zal komen op de grondmarkt."

Eén reactie

  • no-profile-image

    maagspoeling

    Een natuur gebied vernietigen en de vrij gekomen grond gebruiken voor natuur compensatie??

Of registreer je om te kunnen reageren.